ГоловнаПолітика

СБУ і ДБР проводять слідчі дії в Раді через сенсорну кнопку

"Факт впровадження сенсорної клавіші ДБР розглядає як підставу для кримінальної справи".

Фото: Анна Стешенко

Служба безпеки України і Державне бюро розслідувань 23 серпня провели слідчі дії в будівлі Верховної Ради і продовжили їх у вівторок, 27 серпня.

Про це на брифінгу у вівторок розповів спікер парламенту Андрій Парубій.

За його словами, 23 серпня повинна була відбутися процедура тестування загального навантаження системи "Рада".

"За 10 хвилин до того, як повинно було початися загальне тестування, коли 450 співробітників Верховної Ради вже були в очікуванні зайти в зал і провести тестування, в приміщення Верховної Ради України без запрошення, без офіційного попередження, без рішення суду зайшли 12 слідчих, співробітників Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань", - розповів Парубій.

Слідчі зайшли в комп'ютерний центр Верховної Ради і заблокували її роботу.

Фото: Анна Стешенко

У Державному бюро розслідувань повідомили, що центральний апарат Бюро за підтримки СБУ проводить досудове розслідування за ст. 363 Кримінального кодексу, яка стосується можливих порушень посадовими особами апарату Верховної Ради правил експлуатації ЕОМ і автоматизованих систем шляхом впровадження сенсорної клавіші.

"Тобто факт впровадження сенсорної клавіші ДБР розглядає як підставу для відкриття кримінального провадження проти співробітника апарату Верховної Ради України", - заявив Парубій.

Співробітники Ради наклеюють нові імена депутатів
Фото: Анна Стешенко
Співробітники Ради наклеюють нові імена депутатів

Нагадаємо, 23 серпня один із лідерів партії "Слуга народу" Руслан Стефанчук, який претендуватиме на пост першого віцеспікера, анонсував перехід на нову систему голосування "Рада-4".

Він заявив, що сенсорної кнопки там не буде, тому що це "така річ, яка просто реагує на тепло людини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram