ГоловнаПолітика

РФ відмовила у в'їзді сенатору США з проукраїнськими позиціями

Сенатор заявив, що шлях, який Путін обрав для Росії, є трагедією історичних масштабів.

РФ відмовила у в'їзді сенатору США з проукраїнськими позиціями
Фото: twitter.com/USEmbassyKyiv

Американському сенаторові з проукраїнськими позиціями Рону Джонсону відмовили у в'їзді в Росію в складі двопартійної делегації Конгресу США. Про це повідомляють на сайті сенатора.

"Сенатор США Рон Джонсон оголосив сьогодні, що уряд Російської Федерації відмовив йому у візі для в'їзду в Росію в складі двопартійної делегації Конгресу", - сказано в повідомленні.

Джонсон є головою підкомітету сенату із закордонних справ щодо співпраці в Європі та регіональної безпеки.

Сенатор заявив, що шлях, який Володимир Путін обрав для Росії, є трагедією історичних масштабів. "Замість проведення вільних і справедливих виборів, поваги верховенства закону й інтеграції економіки Росії із західними демократіями, Путін вторгся в Грузію, спробував анексувати Крим, почав війну на сході України, де загинули тисячі людей, і підтримав варварський режим у Сирії, який використовував хімічну зброю проти свого народу у війні, в результаті якої загинули сотні тисяч людей", - додав Джонсон.

Він також сподівається, що "врешті-решт у Росії з'явиться нове покоління лідерів".

Окрім того, Джонсон продовжуватиме виступати за рішучу відповідь на російську агресію.

У пресслужбі сенатора також нагадали, що Джонсон ініціював і підтримував низку законодавчих актів про притягнення Росії до відповідальності за агресію в Україні та переслідування дисидентів. Сенатор також є співавтором резолюції Сенату із закликом до більш активного реагування на агресію Росії в Керченській протоці в листопаді 2018 року, а також - санкцій щодо "Північного потоку-2".

Нагадаємо, раніше Джонсон назвав Путіна єдиною людиною, яка може за один день припинити військовий конфлікт на Донбасі. В інтерв'ю "Голосу Америки" він закликав Путіна припинити агресію проти України та "відкликати псів війни" з Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram