ГоловнаПолітика

У США хочуть поговорити з Зеленським про його досягнення, - Волкер

"Ми хотіли би, щоб на момент візиту Зеленського в Білий дім ми могли говорити і про те, чого досягла українська влада".

У США хочуть поговорити з Зеленським про його досягнення, - Волкер
Фото: Arizona PBS

У Білому домі хочуть під час зустрічі Володимира Зеленського з президентом США Дональдом Трампом обговорити досягнення нової української влади. Про це розповів спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю "Прямому".

"У президента Зеленського поки що не було можливості втілити свої ініціативи, тому що парламент ще навіть не почав роботу. Думаю, це станеться вже в найближчий тиждень. І тоді ми побачимо, який уряд сформується, хто стане прем'єр-міністром, хто очолить МЗС. І ми хочемо тісно працювати з новою командою над виконанням усіх оголошених намірів та ініціатив. Ми хотіли би, щоб на момент візиту президента Зеленського в Білий дім ми могли б говорити і про те, чого досягла українська влада, і про наші досягнення в двосторонній співпраці", - заявив Волкер.

Він також зазначив, що уряд США підтримує ініціативи Зеленського, які були заявлені і під час передвиборної кампанії, і звучать зараз, поки формується уряд: залишити реформи, продовжити деолігархізацію, зблизитися з ЄС і НАТО.

"Ми також високо цінуємо заяви про те, що Україна буде виконувати свою частину зобов'язань для досягнення миру. Ми дуже все це підтримуємо", - додав Волкер.

Нагадаємо, точної дати і часу зустрічі лідерів США і України досі не узгоджено. 16 липня повідомляли, що Зеленський планує відвідати США до кінця літа.

9 серпня Вільям Тейлор повідомляв, що Зеленський і Трамп можуть зустрітися у вересні в Польщі, а також на полях Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram