ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила Канаду про відсутність підстав для санкцій проти Портнова

Колишнього топчиновника Адміністрації Януковича ні в чому не підозрюють.

ГПУ повідомила Канаду про відсутність підстав для санкцій проти Портнова
Андрей Портнов
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура 30 липня 2019 року повідомила Канаду про відсутність юридичних підстав для перебування Андрія Портнова в списку санкцій.

Про це пише "НВ" з посиланням на лист заступника генпрокурора Сергія Кізя на адресу Міністерства закордонних справ і міжнародної торгівлі Канади.

У листі йдеться, що на 29 липня 2019 року стосовно Портнова не проводять досудових розслідувань і що Портнов не має процесуального статусу підозрюваного, обвинуваченого або підсудного.

"З огляду на викладене, юридичні підстави для перебування Портнова Андрія Володимировича, 27.10.1973 року народження, в списку до Положення про заморожування активів корумпованих іноземних посадових осіб (Україна) від 05.03.2014 (Freezing Assests of Corrupt Foreign Officials (Ukraine) Regulations відсутні", - сказано в листі.

Нагадаємо, Портнов покинув Україну в 2019 році після втечі Віктора Януковича, деякий час жив у Росії, потім переїхав до Відня. 19 травня цього року повернувся в Україну після перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах. Незабаром після цього Портнов повідомив про намір відсудити $300 тисяч компенсації в Генпрокуратури, Міністерства закордонних справ і посольства України в Канаді за "незаконне застосування міжнародних санкцій".

6 березня 2014 року ЄС ввів санкції проти 18 громадян України, підозрюваних у привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини. Серед них був і колишній голова Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов. Рік по тому Європейський Союз продовжив санкції, але виключив зі списку Андрія Портнова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram