ГоловнаПолітика

Зеленський передав Кравчуку право першого тосту на прийомі до Дня Незалежності

Президент подякував усім попередникам, окрім Януковича: "Одному дякувати не будемо".   

Зеленський передав Кравчуку право першого тосту на прийомі до Дня Незалежності
Фото: Соня Кошкина

Президент Володимир Зеленський під час урочистого прийому до Дня Незалежності в Маріїнському палаці відмовився від права першого тосту на користь Леоніда Кравчука.

"Хочу особисто подякувати за присутність усім президентам України, які завжди захищали наш суверенітет, захищали Україну. Хочу подякувати Леонідові Макаровичу, Леонідові Даниловичу, Віктору Андрійовичу, Петру Олексійовичу. Одному дякувати не будемо, він не завжди захищав, тому його тут і немає. Я вам усім вдячний. Не як президент, а як просто громадянин", - сказав президент України під час свого виступу.

"Мені розповіли, що є така традиція - перший тост від президента. Мені здається, буде справедливо, щоб цей тост сказав не я. У нас є перший президент України Леонід Макарович Кравчук, який від самого початку, самого народження нашої незалежності... Я хотів би запросити його", - додав Зеленський.

Кравчук не став відмовлятися від цієї пропозиції.

"Я хочу запросити випити келих за український народ, який 1991 року на Всеукраїнському референдумі сказав бути незалежній Україні і не бути імперії Радянського Союзу. Хочу привітати депутатів I скликання, які в залі Верховної Ради, - і це було не так просто, - проголосували за незалежність України... Найголовніше, що Україна є, Україна буде", - сказав Кравчук у тості.  

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram