ГоловнаПолітика

Порошенко пояснив, чому не прийшов на Ходу гідності

"Чесно кажучи, я не знав, що там буде".

Порошенко пояснив, чому не прийшов на Ходу гідності
Петр Порошенко
Фото: Соня Кошкина

П'ятий президент України Петро Порошенко прокоментував свою відсутність на офіційному заході до Дня Незалежності - Ході гідності, яка пройшла в суботу вранці на Майдані Незалежності в Києві. Про це повідомив кореспондент LB.ua.

"Тому що не було параду. Я в цей час був на молитві в Софії, я в цей час віддавав шану нашим бійцям. Я з повагою ставлюся до права президента проводити або не проводити паради. Моя особиста думка, що у воюючій країні паради проводити треба. І я буду робити все для того, щоб парад виконував функцію, зокрема з об'єднання країни і підтримки патріотизму", - сказав Порошенко.

На зауваження журналіста, що на хаході були присутні Кравчук, Кучма і Ющенко, Порошенко відповів: "Чесно кажучи, я не знав, що там буде".

Також на запитання, чи отримав він офіційне запрошення на ходу, Порошенко відповів: "Думаю, що так".

На думку п'ятого президента, його відсутність на Ході гідності не порівнянна з відсутністю митрополита Онуфрія на молебні за Україну в Софійському соборі.

Нагадаємо, що цього року від військового параду вирішили відмовитися. Замість нього провели Ходу гідності. Окремо пройшов Марш захисників України, на який прийшло більше людей, ніж на державні заходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram