ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування проти екснардепа Крючкова

Розслідування махінацій з договорами переуступки було першою справою Бюро.

НАБУ завершило розслідування проти екснардепа Крючкова
Фото: Lb.ua

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування проти колишнього нардепа і голови правління ПрАТ "Холдингова компанія "Енергомережі" Дмитра Крючкова. Він і колишній в.о. голови правління ПАТ "Запоріжжяобленерго" Ігор Корніленко підозрюються в зловживанні службовим становищем, яке призвело до збитків держави на 346 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За даними слідства, наприкінці 2014 - на початку 2015 року Крючков і Корніленко оформили п'ять договорів переуступки між "Енергомережами" і "Запоріжжяобленерго". Вони припускали, що боржники "Запоріжжяобленерго" (ДП "ЗТМК", ТОВ "ЗТМК" і "Дніпроспецсталь") перераховують гроші посереднику ХК "Енергомережі", а та розраховується з постачальником енергії. В результаті "Енергомережі" зібрала майже 197 млн гривень, але перерахувала "Запоріжжяобленерго" тільки 1,7 млн гривень.

Крючков близько трьох років переховувався від слідства і був екстрадований з Німеччини напередодні президентських виборів. Йому закидають ч.5 ст.191, ч.3 ст.27, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу

Другий підозрюваний перебуває в розшуку за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу. За даними слідства, він зараз на території Росії.

Справу відкрили 4 грудня 2015 року, вона була першою в історії НАБУ і САП.

Перевірку заяв Крючкова про причетність до його незаконної діяльності колишніх топполітиків буде продовжено в рамках іншого досудового розслідування, яке перебуває у провадженні НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram