ГоловнаПолітика

Зеленський висловив сподівання, що обмін утримуваних осіб станеться найближчим часом

Однак він "не хоче загадувати".

Зеленський висловив сподівання, що обмін утримуваних осіб станеться найближчим часом
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що перші результати з питання обміну утримуваних осіб між Україною та РФ будуть найближчими днями. Про це він сказав сьогодні, 23 серпня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми чекаємо на результати крок за кроком. Перші результати повинні бути вже найближчими днями. Не хочу загадувати", - сказав він журналістам у п'ятницю в Києві.

Зеленський підкреслив, що особисто займається цим питанням, і звернувся до ЗМІ, щоб журналісти не поширювали чуток. "Я працюю над цим уже два місяці. Дайте мені виконати свою роботу", - додав президент.

"Я обіцяв українському народові, що ми повернемо полонених, моряків, що ми закінчимо війну. Я цим займаюся особисто. Я не знаю, хто там що говорить і хто чим займається. Дайте мені зробити мою справу", - наголосив він.

Нагадаємо, сьогодні, 23 серпня, до Києва прибула Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова. 22 серпня повідомляли, що Росія і Україна близькі до завершення процесу обміну утримуваних громадян на території обох країн.

Окрім того, адвокат "ексберкутівця" Олександра Саттарова, якого в Києві засудили за участь у "Самообороні" Криму заявив про підготовку його обміну на українського моряка.

21 серпня російські ЗМІ також повідомляли про ймовірну видачу Україні п'ятьох політв'язнів, а в московському СІЗО "Лефортово" підтвердили, що Балуха, Карпюка, Клиха, Кольченка і Сущенка перевезли до них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram