ГоловнаПолітика

ДБР порушило справу проти ректора КПІ Згуровського

Справа стосується будівництва житлового комплексу "Генезис" на земельній ділянці, що належить КПІ.

ДБР порушило справу проти ректора КПІ Згуровського
Михаил Згуровский
Фото: Студвей

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження стосовно ректора Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" Михайла Згуровського через будівництво житлового комплексу "Генезис" на земельній ділянці, що належить КПІ.

Про це йдеться в судових матеріалах, передають "Українськi Новини".

Відзначають, що справу порушено 7 червня 2019 року за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

"Під час досудового розслідування встановлено, що ректор Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", за попередньою змовою з експрезидентом фірми забудовника, який є народним депутатом України (мається на увазі колишній президент корпорації "Укрбуд", депутат Верховної Ради Максим Микитась) і іншими особами, діючи всупереч інтересам служби, зловживаючи своїм службовим становищем і з метою одержання неправомірної вигоди, організували незаконну схему виділення земельної ділянки під забудову, в зв'язку з чим було завдано великих збитків державі", - наголошується в матеріалах суду.

Встановлено, що рішенням Київської міськради від грудня 2004 року було затверджено проект відведення земельної ділянки КПІ для будівництва, експлуатації та обслуговування навчально-житлового комплексу в кварталі, обмеженому вулицями Індустріальною, Борщагівською і провулком Індустріальним у Солом'янському районі.

Розпорядженням КМДА в 2008 році було надано дозвіл Національному технічному університету здійснити проєктування та будівництво навчально-житлового та торговельно-офісного комплексу з наземно-підземним паркінгом на цій земельній ділянці.

Водночас станом на поточний момент на цій ділянці корпорація "Укрбуд" будує житловий комплекс "Генезис".

У липні суд задовольнив клопотання правоохоронців і дозволив їм вилучити в університеті всі необхідні документи про будівництво ЖК, а також копію наказу про призначення Згуровського ректором і його посадові обов'язки.

Нагадаємо, на початку минулого року Згуровського обрали головою наглядової ради "Укроборонпрому". У липні 2019 року президент Володимир Зеленський звільнив його з цієї посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram