ГоловнаПолітика

Глава МЗС РФ закликав не гнатися за сенсацією в питанні обміну ув'язнених

Лавров прокоментував повідомлення про те, що до кінця серпня Україна і Росія проведуть обмін ув'язненими.

Глава МЗС РФ закликав не гнатися за сенсацією в питанні обміну ув'язнених
Фото: EPA/UPG

Глава МЗС РФ Сергій Лавров закликав не гнатися за сенсацією в питанні обміну утримуваними особами між Росією і Україною, а терпляче працювати на результат.

Про це Лавров заявив на пресконференції за підсумками переговорів з главою МЗС ФРН Хайко Маасом в Москві, передає Інтерфакс-Україна.

"Тут потрібна не гонитва за сенсаціями, щоб першим встигнути про щось повідомити, а кропітка робота на результат", - сказав Лавров, відповідаючи на питання, чи відповідає дійсності інформація про те, що обмін утримуваними особами, в тому числі українськими моряками, може статися до кінця серпня.

"Для того, щоб просувати цю тему, потрібно домовлятися не тільки в принципі, але і погоджувати конкретні правові, технічні, організаційні аспекти", - сказав глава російського МЗС.

Глава МЗС РФ нагадав, що президенти Росії і України Володимир Путін і Володимир Зеленський двічі розмовляли по телефону, і під час цих бесід обговорювали в тому числі і ситуацію з утримуваними особами.

Нагадаємо, сьогодні, 21 серпня, РосЗМІ повідомили про можливу видачу Україні п'ятьох політв'язнів, які доставлені в московський слідчий ізолятор "Лефортово". Їх скоро можуть видати на батьківщину для відбування покарання.

Офіційного підтвердження цієї інформації ще не було.

Водночас в московському СІЗО підтвердили, що до них перевели п'ятьох українських політв'язнів: Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Володимира Балуха і Романа Сущенка. До недавнього часу вони перебували в різних колоніях в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram