ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав ДБР почати розслідування про можливі зловживання повноважень омбудсмена Денісової

Заявник подав скаргу в суд на бездіяльність ДБР.

Суд зобов'язав ДБР почати розслідування про можливі зловживання повноважень омбудсмена Денісової
Фото: Андрей Гудзенко

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань відкрити кримінальне провадження за фактом можливих зловживань Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової. Про це свідчать матеріали суду.

Заявник звернувся з відповідним позовом до суду і заявив, що 31 липня він звертався у ДБР зі зверненням про вчинення Денісовою кримінального злочину, передбаченого ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Заявник додав, що отримав листа з підписом слідчого третього слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань ДБР Сергєєвої, яким було відмовлено в проханні про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань у зв'язку з відсутністю даних, що можуть свідчити про вчинення кримінальних злочинів, підслідних ДБР.

16 серпня суд розглянув скаргу на бездіяльність ДБР і зобов'язав бюро відкрити кримінальне провадження стосовно Денісової.

Нагадаємо, наприкінці липня Генпрокуратура викликала Денісову на допит у справі про можливе втручання суддів Окружного адмінсуду Києва в діяльність держорганів.

26 липня Національне антикорупційне бюро і Управління спецрозслідувань ГПУ оприлюднили записи прослушки суддів ОАСК. З них випливає, що Денісова на вимогу голови ОАСК Павла Вовка призначила членом ВККСУ Миколу Сіроша та звільнила члена ВККСУ Андрія Козлова.

7 серпня Денісову допитували впродовж 7 годин як свідка у "справі Майдану". Однак ані адвокат, ані Денісова не мають права розголошувати інформацію про допит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram