ГоловнаПолітика

Голосіївський райсуд зобов'язав ГПУ закрити справу проти ексміністра охорони здоров'я Богатирьової

Прокуратура Києва оскаржить рішення.

Голосіївський райсуд зобов'язав ГПУ закрити справу проти ексміністра охорони здоров'я Богатирьової
Фото: moz.gov.ua

Голосіївський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру закрити справу стосовно колишнього віцепрем'єр-міністра, ексміністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової.

Відповідне рішення було ухвалено 14 серпня і оприлюднено в Єдиному держреєстрі, передає Цензор.НЕТ.

Як зазначається, адвокат ексміністра Дмитро Бєляєв просив закрити справу через відсутність доказів провини у вчиненні кримінального правопорушення та закінчення строків досудового розслідування.

"Зобов'язати уповноваженого прокурора у кримінальному провадженні в найкоротший термін вчинити дії для закриття кримінального провадження", - йдеться у рішенні.

Ухвала не підлягає оскарженню, набирає законної сили з моменту її оголошення і підлягає негайному виконанню.

Водночас у прокуратурі Києва заявили про намір оскаржити рішення Голосіївського суду.

У прокуратурі зазначили, що "орган досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні розташований на території Дніпровського району столиці, у зв'язку з чим районний суд Києва не є уповноваженим судом для ухвалення такого рішення".

Крім того, судове засідання проведено без представника прокуратури та без вивчення матеріалів провадження.

Виходячи з вищевикладеного, столичною прокуратурою після отримання рішення Голосіївського райсуду м. Києва, яке наразі не надійшло, буде подана на нього апеляційна скарга.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі почати спеціальне (заочне) розслідування проти Богатирьової у 2016 році.

Розслідування щодо Богатирьової було припинено ще наприкінці 2017 року рішенням слідчого Басова. У 2018 році в зв'язку зі скеруванням Генеральною прокуратурою в Генеральну прокуратуру Куби запиту про надання міжнародної правової допомоги у вказаній справі, досудове розслідування було повторно зупинено.

Після цього до суду надійшла скарга адвоката Богатирьової, в якій він просив скасувати постанову слідчого про призупинення розслідування і 24 квітня суд її задовольнив.

У травні 2019 року Голосіївський суд Києва відновив розслідування щодо Богатирьової у справі про заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram