ГоловнаПолітика

"Голос" відмовився від посади віцеспікера Ради

"Нас не цікавить політична посада - нас цікавлять професійні посади", - пояснив заступник голови партії Юрчишин.

"Голос" відмовився від посади віцеспікера Ради
Фото: Макс Требухов

Партія "Голос" відмовилася від посади заступника голови Верховної Ради.

Про це повідомив заступник голови партії Ярослав Юрчишин, передає "Інтерфакс-Україна".

"Так, це відповідає дійсності", - сказав Юрчишин.

Він пояснив, що посада віцеспікера "має переважно церемоніальні позиції". "Тому в цьому випадку нас не цікавить політична посада - нас цікавлять професійні посади", - сказав Юрчишин.

За його словами, політсили, "для яких політичне позиціонування важливіше, ніж професійне, можуть претендувати на посаду віцеспікера".

Юрчишин також зазначив, що якби "Голосу" пропонували позицію першого віцеспікера Ради, яка має також і управлінські функції, то "за таку посаду можна було б поборотися". "Гідні кандидатури в нас є", - додав він.

Нагадаємо, раніше голова штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко розповів, що партія може віддати місце другого віцеспікера Ради народному депутату від "Голосу".

9 серпня партія "Голос" виступила проти квотного принципу обрання керівників парламентських комітетів, підкреслюючи, що ключовим у цьому питанні має бути професіоналізм. У партії запропонували своїх депутатів на посади керівників комітетів, а лідер партії Святослав Вакарчук підкреслив, що команда політсили прийшла в парламент добре підготовленою і готова брати на себе відповідальність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram