ГоловнаПолітика

Захист Вовка попросив ВРП розглядати питання його звільнення з посади в закритому режимі, але йому відмовили (оновлено)

Адвокат підготував клопотання про закритий режим засідання ВРП.

Захист Вовка попросив ВРП розглядати питання його звільнення з посади в закритому режимі, але йому відмовили (оновлено)
Фото: facebook/ Вища рада правосуддя

Адвокат голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка попросив Вищу раду правосуддя (ВРП) у закритому режимі розглядати питання його відсторонення від діяльності. Про це адвокат Михайло Ільяшев сказав на засіданні.

Він зазначив, що захист підготував клопотання про закритий режим засідання ВРП.

Водночас голова ради Володимир Говоруха сказав, що це клопотання буде розглянуто після заявлених прокурором відводів.

Так, прокурор Юлія Малашич заявила відвід 2 членам ВРП, зокрема Олегу Прудивусу через наявність інформації про їхні дружні відносини з Вовком.

Олегу Прудивусу задовольнили відведення, він покинув зал засідання.

Оновлення 11:23. Як повідомляє журналіст LB.ua, представник прокуратури заявив відвід ще одному члену ВРП Миколі Худику, однак йому відмовили.

Представниця прокуратури Юлія Малашич заявила, що 5 березня цього року в кабінеті нібито Павла Вовка відбулася розмова, ймовірно, між ним і невідомою жінкою, в якій ішлося про дружні стосунки з Худиком.

Суд оголосив перерву на 10 хвилин, щоб подумати про закритий режим засідання. Крім того, Вовк і його адвокати кажуть, що не бачили окремих документів прокуратури.

Оновлення 11:45. У закритому засіданні відмовлено.

Нагадаємо, сьогодні Вища рада правосуддя розглядає клопотання заступника генпрокурора Сергія Кізя про тимчасове відсторонення суддів Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, Ігоря Погрібніченка, а також суддю Суворовського районного суду міста Одеси Івана Шепітка в зв'язку з притягненням їх до кримінальної відповідальності.

Громадський активіст Роман Ратушний заявив, що перед цим розглядом 15 серпня двоє членів Вищої ради правосуддя приходили в Офіс президента.

Вовку і кільком суддям ОАСК закидають втручання в діяльність держорганів. За версією слідства, голова суду зі своїми колегами саботували кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякуванням інших і іншими методами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram