ГоловнаПолітика

Україна очікує ратифікації угоди про ЗВТ з Ізраїлем після виборів Кнесету 17 вересня

Зеленський прокоментував результати візиту Нетаньягу до Києва.

Україна очікує ратифікації угоди про ЗВТ з Ізраїлем після виборів Кнесету 17 вересня
Фото: president.gov.ua

Україна очікує ратифікації Угоди про вільну торгівлю новим складом Кнесету після виборів 17 вересня.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський, підбиваючи підсумки візиту в Україну прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу.

Голова української держави заявив, що співпраця країн виходить на новий рівень, а саму зустріч назвав "історичною".

Зеленський підкреслив, що Україна і Ізраїль підписали чотири важливі документи, які розширять контакти між країнами в освіті, культурі та спорті. Крім того, очікується тісна співпраця в агросекторі.

"Я запросив ізраїльські компанії приходити працювати в Україні: будувати дороги та інфраструктуру, вкладати в медицину, освіту, енергозбереження і, звісно, в ІТ. Наступні п'ять років ми будемо стрімко зростати, тому Україна сьогодні - найпривабливіше місце для стратегічних інвесторів", - написав Зеленський у фейсбуці.

"Нам є чому вчитися один у одного. Ізраїль для нас завжди буде прикладом того, як треба захищати свою землю і берегти життя своїх бійців, своїх громадян", - заявив президент України за підсумками зустрічі з прем'єром Ізраїлю, додавши, що в особі Нетаньягу він "відчув надійного партнера і друга України".

Як повідомляли, прем'єр-міністр Ізраїлю відвідав Україну вперше за 20 років. Під час зустрічі з Нетаньягу в Києві Зеленський домовився вирішити проблему затримання українців на кордоні Ізраїлю, а також закликав Ізраїль визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram