ГоловнаПолітика

ЄС виділить 58 млн євро для реформи профосвіти в Україні, - Мінгареллі

Посол високо оцінив досягнення України в реформі освіти.

ЄС виділить 58 млн євро для реформи профосвіти в Україні, - Мінгареллі
Хьюг Мингарелли
Фото: mtu.gov.ua

Посол Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі високо оцінив досягнення України в сфері реформування освіти, а також заявив, що в рамках нової програми ЄС надасть Україні 58 млн євро для реформи профосвіти.

Про це він розповів на освітньому форумі 19 серпня в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Те, що ви змогли досягти за цей короткий термін у складних умовах, - це надзвичайні і виняткові досягнення. Те, чого ви досягли за останній рік, - не так багато людей не в багатьох країнах могли б похвалитися такими результатами", - зазначив Мінгареллі.

Він додав, що реформа децентралізації - одне з основних досягнень чинного уряду, в тому числі в галузі освіти. За словами дипломата, держресурси на освіту стають доступнішими для влади на місцях.

"Ми запускаємо зараз нову програму, де 58 млн євро будуть надаватися для реформи профосвіти в Україні, і це буде важливим внеском", - сказав Мінгареллі.

Крім того, буде створюватися нова команда підтримки реформ в Міністерстві освіти і науки для продовження розпочатої державної реформи держуправління.

"Ми готові допомагати і підтримувати, щоб ваша спроможність зростала ще більше, щоб робити такі фантастичні речі на благо молодих українських громадян", - констатував голова представництва ЄС в Україні.

Нагадаємо, в червні 2019 року Міністерство освіти підготувало реформу оплати праці педагогів, яка дозволить суттєво підвищити їм зарплати. Її впровадження зажадає від держави 25 млрд гривень у 2020 році.

Зарплати педагогічних працівників вищої освіти та науки повинні збільшитися на 10-60%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram