ГоловнаПолітика

Ізраїльський наркобарон Дов Сільвер і співробітники СБУ, які допомогли йому втекти, затримані

Затриманого видадуть ізраїльській поліції.

Ізраїльський наркобарон Дов Сільвер і співробітники СБУ, які допомогли йому втекти, затримані
Фото: Emil Salman

Служба безпеки України затримала ізраїльтянина Амоса Дов Сільвера, який втік в аеропорту "Бориспіль" під час депортації в Ізраїль. Державне бюро розслідувань також затримало трьох співробітників СБУ, які допомогли йому в цьому.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

"У результаті вжитих невідкладних оперативних заходів Служба безпеки України затримала громадянина Ізраїлю Амоса Дов Сільвера в одній із областей нашої країни. Найближчим часом він буде екстрадований відповідно до чинного законодавства", - йдеться в заяві.

Амос Дов Сільвер був заарештований на території України 12 березня на вимогу ізраїльської поліції. Його розшукували за створення мережі TeleGrass, через яку велася торгівля наркотиками в Ізраїлі та інших країнах. За даними ізраїльської поліції, за допомогою мережі TeleGrass були продані десятки тонн наркотиків, зокрема марихуана, кокаїн, екстазі, MDMA. Обіг становив сотні мільйонів шекелів.

15 серпня відразу після рішення Верховного Суду, який санкціонував висилання Дов Сільвера, його відвезли в аеропорт "Бориспіль" для депортації.

В аеропорту з Дов Сільвера зняли електронний браслет, після чого він втік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram