ГоловнаПолітика

ЦВК встановила переможця на останньому окрузі

Переможцем виборів у 210-му окрузі комісія визнала Бориса Приходька.

ЦВК встановила переможця на останньому окрузі
Борис Приходько

Центральна виборча комісія провела підрахунок голосів в окрузі №210 Чернігівської області замість окружної виборчої комісії і визнала переможцем самовисуванця Бориса Приходька.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

"ЦВК встановила результати позачергових виборів народних депутатів України в ОВО №210, визнавши обраним народним депутатом України Приходька Б.В.", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ЦВК не змогла до 5 серпня встановити результати виборів в одномандатному виборчому окрузі №210  у зв'язку з тим, що, за рішенням суду, там тривав перерахунок голосів на дільницях. Чернігівський суд визнав недійсними результати голосування в будинку для літніх людей 210-го округу. Суд встановив, що серед результатів голосування понад 5% можуть бути сфальсифіковані.

За результатами підрахунку голосів в окрузі №210 переміг самовисуванець Сергій Коровченко, на другому місці був інший самовисуванець Борис Приходько. Різниця між ними становила лише 101 голос.

Як повідомляли, Борис Приходько обіймав посаду заступника голови НБУ, але у 2014 був звільнений за законом "Про очищення влади" (люстрації). У січні 2016 Приходько поновився на посаді через суд.

31 липня 2014 року Приходька затримала Генпрокуратура. Слідчі встановили, що в лютому 2014 року Приходько разом з головою правління ВАТ "Аграрний фонд" Олександром Кірюком і головою наглядової ради Брокбізнесбанку Денисом Бугаєм незаконно заволоділи грошовими коштами ВАТ "Аграрний фонд" у розмірі більш ніж 2 мільярди гривень. Суд заарештував його з можливістю виходу під заставу 200 млн гривень. У грудні 2014 року стало відомо, що Приходько вийшов з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram