ГоловнаПолітика

Суд заарештував Гримчака із заставою 6 млн гривень (оновлено)

У матеріалах справи і в рішенні суду вказали неправильно по батькові заступника міністра.

Суд заарештував Гримчака із заставою 6 млн гривень (оновлено)
Фото: Громадське

Деснянський районний суду м. Чернігова обрав запобіжний захід заступнику міністра з питань окупованих територій Юрію Гримчаку, підозрюваному в шахрайстві в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє Громадське.

"Суд взяв під варту заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака на 2 місяці (60 діб) під заставу 6 млн гривень ($240 тис.)", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомляли, що прокурор просив встановити Гримчаку і Овдієнку заставу в розмірі 6690 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (13,4 млн грн).

Оновлення. Адвокат Гримчака Тетяна Матяш після оголошення рішення заявила, що слідчий суддя Наталія Лямзіна під час оголошення йому запобіжного заходу називала його Юрієм Михайловичем, хоча по батькові її підзахисний Миколайович. Таким чином, за словами адвоката, суд призначив арешт іншому Гримчаку, а її підзахисний запобіжного заходу не має.

Тетяна Матяш наполягає на тому, що для виправлення технічних помилок у рішенні суду потрібно проводити нове судове засідання, передає Інтерфакс-Україна.

За словами адвоката Тетяни Матяш, неправильне по батькові вказане також у клопотанні прокуратури.

Крім того, захисниця розповіла, що суддя в рішенні написала ім'я її колеги, якого не було на засіданні, пише УП.

Пізніше адвокат опублікувала фотографії рішення суду. Мова в них йде про Гримчака Юрія Михайловича.

Нагадаємо, Гримчак і його помічник Овдієнко були затримані ввечері 14 серпня. 15 серпня їм оголосили про підозру у вчиненні злочину за ч.4. ст.190 Кримінального кодексу (шахрайство в особливо великих розмірах). За даними слідства, ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном - грошима. Їх викрили та затримали після отримання частини неправомірної вигоди в розмірі $480 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram