ГоловнаПолітика

Засідання у справі про вбивство Гандзюк не відбулося через неявку прокурора і підозрюваного

Термін запобіжного заходу Павловському закінчився 26 червня.

Засідання у справі про вбивство Гандзюк не відбулося через неявку прокурора і підозрюваного
Фото: facebook.com/igor.pavlik.5682

Приморський суд Одеси 16 серпня не зміг провести підготовче засідання щодо фігуранта справи про вбивство Катерини Гандзюк Ігоря Павловського.

Про це повідомляє Думская.

"Провадження, яке розглядатиме Приморський суд Одеси, стосується фігуранта Ігоря Павловського, якого звинувачують у приховуванні тяжкого злочину. Родичі загиблої подали клопотання про визнання їх потерпілими у цій справі. Однак ні прокурор, ні підозрюваний у суд не з'явилися", - йдеться в повідомленні.

Наступне засідання призначене на 22 серпня.

Ігорю Павловському, який з листопада 2018 перебував під вартою, на початку квітня 2019-го "пом'якшили" підозру і змінили обвинувачення щодо співорганізації на замовчування вбивства (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу). У зв'язку з цим нібито відпали підстави для застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Наприкінці квітня 2019 Павловському змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт з носінням електронного браслета. Про це клопотала СБУ за погодженням з Генпрокуратурою.

26 червня термін запобіжного заходу Павловському минув, а прокурори не подали клопотання про його продовження у зв'язку зі станом його здоров'я.

У кінці липня ГПУ передала обвинувальний акт щодо Павловського в справі Гандзюк до суду.

На початку серпня Віктор Гандзюк, батько вбитої активістки Катерини Гандзюк, подав у Херсонський міський суд заяву з приводу можливої угоди з фігурантом справи Ігорем Павловським.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні. Того ж дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку на статтю "закінчене вбивство".

За звинуваченням у нападі на Гандзюк засуджено Сергія Торбіна, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського і Микиту Грабчука. Однак невідомими залишаються замовники вбивства.

За інформацією журналістів, посередником між замовниками та виконавцями вбивства був помічник народного депутата Паламарчука Ігор Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Торбіну.

6 листопада 2018 року Паламарчук повідомив, що звільнив свого помічника, який фігурує в розслідуванні, щоб уникнути тиску на слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram