ГоловнаПолітика

Фігурантам "справи 2 травня" Долженкову і Мефьодову дозволили вийти під заставу 153 тис. гривень

Відомі сепаратисти незабаром можуть опинитися на волі.

Фігурантам "справи 2 травня" Долженкову і Мефьодову дозволили вийти під заставу 153 тис. гривень
Евгений Мефедов, Сергей Долженков (слева)
Фото: Думская, News Front

Центральний районний суд Миколаєва змінив запобіжний захід проросійським учасникам подій 2 травня 2014 року в Одесі Сергієві Долженкову і Євгенові Мефьодову, дозволивши їм вийти на волю в разі сплати 153 тисяч гривень.

Про це пише "Думская".

Зміна запобіжного заходу пов'язана з тим, що наприкінці червня Конституційний Суд України за скаргою нардепа Надії Савченко визнав неконституційним обрання для підозрюваних у державній зраді і тероризмі запобіжного заходу виключно у вигляді арешту.

Нагадаємо, 2017 року суд Чорноморська виправдав Долженкова і Мефьодова у "справі 2 травня" про масові заворушення в Одесі, але СБУ відразу зробила їх фігурантами іншого провадження - про події 28 березня 2014 року в Миколаєві. Тоді організація "Одеська дружина", членами якої вони є, приїхала в це місто і провела акцію, під час якої демонструвалися прапори РФ, Російської імперії, ВМС РФ, георгіївські стрічки і лунали проросійські гасла.

Сергій Долженков - активіст "Антимайдану", відомий також під псевдонімом "Капітан Какао". Разом з росіянином Мефьодовим був активним учасником подій в Одесі 2 травня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram