ГоловнаПолітика

ДБР прийшло з обшуком в Одеську облраду (оновлено)

Поки в облраді триває сесія, в кабінеті голови проходить обшук.

Співробітники Держбюро розслідувань проводять обшуки в кабінеті голови Одеської облради Анатолія Урбанського. Про це повідомляє видання 048.ua.

Фото: 048.ua

"Голова обласної ради, який поки що не склав повноваження, веде сесію, в його кабінеті проводять обшук", - сказано в повідомленні.

Фото: 048.ua

На сесії повинні обрати нового голову замість Анатолія Урбанського, обраного у Верховну Раду.

Фото: 048.ua

Оновлення 16:20. Пресслужба Державного бюро розслідувань повідомила, що обшуки в приміщеннях Одеської обласної ради, а також в Ізмаїльській міській раді проходять у рамках кримінальної справи про розтрату бюджетних коштів, виділених у 2015-2019 роках на розвиток Ізмаїла.

Одеська облрада за п'ять років профінансувала капремонт будинку культури в Ізмаїлі, одного з дитсадків, дитячо-юнацької спортивної школи, будівлі аеропорту, однієї дороги, реконструкцію незавершеного будівництва школи.

Будівельних робіт насправді не проводили. Або їх проводили в неповному розмірі, а підрядники переказували гроші на рахунки іноземних компаній, які можуть бути пов'язані з керівництвом Ізмаїльської міськради.

Справу розслідують за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу - розтрата.

Нагадаємо, Одеська обласна рада знову внесла в порядок денний сесії питання про дострокове розірвання контракту з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом.

Однак це питання так і не було розглянуто, оскільки на сесії почалася бійка через те, що депутат Одеської облради від «Солідарності» Віталій Свічинський звинуватив колег з фракцій БПП і "Опоблок" у змові і закликав блокувати трибуну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram