ГоловнаПолітика

Офіс президента затримав виділення 10 млрд гривень у регіони

На Банковій побоюються, що їх наостанок розкраде "попередня влада".

Офіс президента затримав виділення 10 млрд гривень у регіони
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів затримує виплату містам  7,6 мільярда гривень з фонду регіонального розвитку і 2,5 мільярда гривень субвенції на соціально-економічний розвиток.

Про це пише "Економічна правда" з посиланням на представників місцевої влади та Офіс президента.

В Офісі президента заявили, що фінансування заблоковано у зв'язку з корупційними ризиками.

"Під час зміни влади спостерігалося чимало випадків, коли особи, причетні до державного управління при попередній владі, докладали зусилля для створення проєктів з неефективним використанням бюджетних коштів, де існують ризики освоєння ресурсів окремими особами або інші корупційні ризики", - заявили в ОП.

У пресслужбі Офісу президента заявили, що "представники старої влади, закінчуючи свою каденцію і розуміючи, що домовленості про корупційні схеми з новою владою досягти не можна, намагаються створити всі умови для освоєння бюджетного фінансування".

Тимчасове призупинення фінансування рішень уряду пов'язане з метою перевірки ефективності використання бюджетних коштів, запланованих на передбачені розпорядженнями інфраструктурні проєкти, сказали в ОП.

Нагадаємо, громадянська мережа "Опора" підрахувала, що в 2018 році найбільший обсяг субвенцій на соціально-економічний розвиток територій, також відомих як "депутатські" субвенції, отримав округ №204 у Чернівецькій області, де обирався голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

На другому місці - округ №94 у Київській області, на якому згодом балотувався заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко.

Найбільше субвенцій як за кількістю, так і за сумою було виділено на округи, в яких були обрані депутати від фракції БПП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram