ГоловнаПолітика

Гримчаку та його "помічнику" НАБУ повідомило про підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах

Заступник міністра і його помічник затримані за вимагання хабара $1,1 млн за "сприяння у вирішенні питань".

Гримчаку та його "помічнику" НАБУ повідомило про підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах
Фото: operkor.wordpress.com

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку і його помічнику Ігорю Овиденку.

Правова кваліфікація дій зазначених осіб - ч. 4 ст. 190 КК України, інформує пресслужба НАБУ.

"За даними слідства, ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном - грошовими коштами в особливо великому розмірі. Їх викрили та затримали одразу після отримання частини неправомірної вигоди 14 серпня 2019 р., яка була вилучена під час здійснених обшуків", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб Гримчак і його помічник були затримані 14 серпня на хабарі в $480 тис.

Джерело LB.ua у правоохоронних органах повідомило, що Гримчак і його помічник підозрюються у зловживанні впливом щодо давання хабара через посадову особу Генпрокуратури для перегляду у Верховному суді рішення за нововиявленими обставинами в розмірі $100 тис., а також через Мінкульт про нібито дозвіл на будівництво для забудовника в м. Києві - $1 млн.

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив затримання свого колишнього помічника. За його словами, Гримчак був затриманий за шахрайське заволодіння понад 1 млн доларів. Негласні слідчо-розшукові дії свідчать, що Гримчак та його помічники вимагали гроші за вплив на рішення судів і чиновників Мінкультури для ухвалення власних рішень.

Пізніше НАБУ показало схему, за яку затримали Гримчака.

У МінТОТ заявили, що повідомлення про затримання "помічника заступника міністра" також не є коректними, оскільки в штатному розкладі міністерства немає посади "помічник заступника міністра".

Мінкультури теж відхрестилося від ситуації із затриманням Гримчака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram