ГоловнаПолітика

Колишній гендиректор СТБ може стати міністром, - Костюк

Колишній директор медіахолдингу Пінчука готує стратегію для майбутнього "міністерства гуманітарної політики".

Колишній гендиректор СТБ може стати міністром, - Костюк
Владимир Бородянский
Фото: mediananny.com

Ексдиректор холдингу StarLightMedia Володимир Бородянський, який недавно став радником президента з питань гуманітарної політики, може очолити нове відомство - міністерство гуманітарної політики. Його планують створити, об'єднавши кілька наявних міністерств. Про це сьогодні заявив заступник голови Офісу президента Юрій Костюк, повідомляє "Громадське".

"Ми знаємо Володимира як дуже ефективного і розумного менеджера, який довго займався медіабізнесом. У той самий час це людина, яка вміє організовувати процеси і людей навколо себе", - зазначив Костюк.

У гуманітарній стратегії, над якою працює Бородянський, повинні бути враховані сфери культури і мистецтва, музеї, заповідники, музика, книговидання, бібліотеки, релігія, освіта, молодь, спорт, молодь, туризм, інформаційна безпека.

"Як буде ця стратегія формуватися - не один Володимир і не зі мною чи з президентом збираємося тісним колом ввечері на кухні і пишемо якусь гуманітарну стратегію. Для всіх напрямків, які я назвав, він збирає експертні групи. Деякі напрямки вже збиралися. Туди додаються визнані у сфері експерти", - зазначив Костюк.

Костюк також зазначив, що для реалізації гуманітарної стратегії знадобляться структурні зміни серед міністерств культури, молоді і спорту та інформполітики.

Нагадаємо, в Офісі Зеленського заявляють про готовність об'єднати три міністерства в одне, зберігши при цьому функціонал кожного відомства.

Юрій Костюк - заступник голови Офісу президента, сценарист серіалів і кінофільмів студії "Квартал 95", зокрема "Сватів" і "Слуги народу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram