ГоловнаПолітика

СБУ заперечує приховування матеріалів у справі Гандзюк

Генпрокурора Луценка звинуватили в поширенні неправдивої інформації.

СБУ заперечує приховування матеріалів у справі Гандзюк
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України заперечує приховування матеріалів у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це йдеться у відповіді СБУ на звинувачення генпрокурора Юрія Луценка.

"Допит свідка, який показав, що, за словами іншої особи, йому відомо про те, що варіанти незаконного, в тому числі насильницького, впливу на Катерину Гандзюк, обговорювалися в Херсоні в липні 2018 року за участю декількох осіб, відбувся 5 березня 2019 року. Слідчі й оперативні співробітники СБУ відразу почали перевірку цих та інших важливих обставин, про які також повідомив свідок", - йдеться у фейсбуці СБУ.

Протокол допиту долучили до матеріалів кримінального провадження проти голови Херсонської облради Владислава Мангера й Олексія Левіна (Москаленка).

Копію протоколу додали до справи проти виконавців нападу на Гандзюк (том 24, аркуші 1-8) і до справи проти ще одного фігуранта вбивства Ігоря Павловського (том 3, аркуші 56-63). Обидва провадження були передані в Генпрокуратуру для підтримки державного звинувачення в суді.

"Таким чином твердження генерального прокурора України, поширене в мережі Інтернет, є хибним. Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України продовжує вживати всіх можливих і необхідних заходів з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування обставин нападу на Катерину Гандзюк", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю "Цензор" заявив, що обвинувальний акт проти голови Херсонської облради Владислава Мангера не був підготовлений до 9 серпня (як він обіцяв раніше), тому що з'явилася "нова людина, яка дасть нові свідчення, які, ймовірно, розширять число учасників змови".

Він сказав, що аналогічні свідчення раніше мала СБУ, але відомство приховало їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram