ГоловнаПолітика

"Слуга народу" має намір скасувати комітет Ради у справах ветеранів

"Державні кошти підуть на підтримку захисників України, а не на працевлаштування на держпосади людей, які не мають стосунку до АТО".

"Слуга народу" має намір скасувати комітет Ради у справах ветеранів
Фото: Сергей Нужненко

Політична партія "Слуга народу" не має наміру зберігати комітет Верховної Ради у справах ветеранів.

Про це повідомляють на сторінці партії у фейсбуці.

"Ветерани є як у складі фракції, так і серед виборців. Тому для захисту їхніх інтересів не потрібна бюрократія з комітетами або міністерствами. Так само як і піар на ветеранській темі - все це лише додатковий спосіб політиків нажитися", - зазначила депутат партії Галина Третьякова.

За її словами, державні кошти підуть "на підтримку захисників України, а не на працевлаштування на держпосади людей, які не мають стосунку до АТО або до фронту".

Третьякова підкреслила, що стратегія партії - закон про ветеранів, який чітко регламентує пільги і категорії.

"А ще треба створити агентство, яке буде координувати надання пільг. До цього агентства доцільно брати фахівців із числа ветеранів. Ось тоді буде цілісна соціальна політика. Україна більше не буде спонсорувати роздутий держапарат", - пояснила вона.

"У нас не буде комітетів у справах пенсіонерів, у справах інвалідів, у справах ще когось. Однак ніхто не буде забутий або обділений", - додала майбутній нардеп.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Кабмін створив Міністерство у справах ветеранів, яке стало правонаступником Держслужби у справах ветеранів. На посаду міністра було призначено нардепа Ірину Фриз.

Фриз вважає неприпустимим скорочення комітету Ради у справах ветеранів. За її словами, після скорочення комітету буде скорочено і профільне міністерство.

У партії "Слуга народу" виступають за скорочення кількості комітетів Ради з 27 до 22. 14 серпня відбулося засідання підготовчої робочої групи з новообраних депутатів щодо цих питань. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Бій за комітети".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram