ГоловнаПолітика

У посольстві США назвали приблизні терміни зустрічі Зеленського і Трампа

Коротка зустріч може відбутися у Варшаві або Нью-Йорку, а повноцінна - через місяць-два.

У посольстві США назвали приблизні терміни зустрічі Зеленського і Трампа
Фото: US-Ukraine Business Council

Повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що зустріч президентів України і США Володимира Зеленського і Дональда Трампа відбудеться восени.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Європейська правда".

За його словами, коротка зустріч лідерів може відбутися у Варшаві або Нью-Йорку, а повноцінна зустріч голів держав може бути через місяць-два.

"У Варшаві або в Нью-Йорку буде коротка зустріч. Це буде можливість для президентів сказати "Hello!" один одному, особисто обмінятися привітаннями. Можливо, поділитися однією-двома ідеями. А справжня, повноцінна зустріч відбудеться згодом. Я сподіваюся, що вона буде через місяць або два у Вашингтоні. Ось саме тут буде реальне, змістовне спілкування президентів", - підкреслив Тейлор.

Він додав, що за результатами зустрічі очікується зміцнення відносин між країнами.

"Ми очікуємо, що після цієї серії зустрічей відносини США і України стануть міцнішими. Президенти поспілкуються, оцінять підтримку, яку США надають Україні, і підтвердять, що ця підтримка триватиме й надалі", - зауважив Тейлор.

Нагадаємо, раніше Тейлор заявив про підготовку офіційного візиту президента України в США, проте зазначив, що дату візиту поки що не узгоджено.

Зеленський отримав від Трампа запрошення відвідати Вашингтон на початку червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram