ГоловнаПолітика

Мінкультури відхрестилося від ситуації з затриманням Гримчака

У відомстві заявили, що з січня не узгоджують проєкти будівництва і реконструкції будівель.

Мінкультури відхрестилося від ситуації з затриманням Гримчака
Фото: http://www.svobodnaya.odessa.ua

Міністерство культури прокоментувало інформацію про затримання заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб Юрія Гримчака, який нібито вимагав гроші за лобіювання інтересів забудовника перед чиновниками Мінкультури.

Про це повідомляють на сайті міністерства.

У відомстві заявили, що з початку року не видають і не узгоджують проєктів будівництва та реконструкції будівель в історично населених місцях.

"З 1 січня 2019 року, після набуття чинності змін до законодавства, в період до затвердження в установленому порядку історико-архітектурного опорного плану Мінкультури не має ніяких правових підстав для узгодження будь-якого нового будівництва на території історично населених місць, у тому числі Києва", - йдеться в заяві.

"Отже, - наголошено в заяві, - будь-які звинувачення або підозри щодо зловживань з питань містобудівних перетворень працівниками Мінкультури є безпідставними, надуманими і такими, які не базуються на жодній із норм права".

Нагадаємо, заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб Гримчака затримали ввечері 14 серпня. Громадський діяч Назар Приходько повідомив у Фейсбуці, що Гримчака затримало НАБУ на хабарі в розмірі 500 тис. доларів. Пізніше він уточнив, що хабар брав не особисто заступник міністра, а його помічник, якого теж затримали.

Джерело LB.ua в правоохоронних органах повідомило, що Гримчака та його помічника підозрюють у зловживанні впливом щодо дачі хабара через посадову особу Генпрокуратури для перегляду у Верховному Суді рішення за нововиявленими обставинами в розмірі $100 тис., а також через Мінкульт про нібито дозвіл на будівництво для забудовника в м. Києві - $1 млн.

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив затримання свого колишнього помічника. За його словами, Гримчака затримали за шахрайське заволодіння понад 1 млн доларів. Негласні слідчо-розшукові дії свідчать, що Гримчак і його помічники вимагали гроші за вплив на рішення суддів і чиновників Мінкультури для прийняття замовних рішень.

У МінВот заявили, що повідомлення про затримання "помічника заступника міністра" також не є коректними, оскільки в штатному розкладі відомства немає посади "помічник заступника міністра".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram