ГоловнаПолітика

Редакторка Atlantic Council попросила Олену Зеленську допомогти президентові і "зробити більше, ніж її попередниці"

Мелінда Херінг написала першій леді України відкритого листа.

Редакторка Atlantic Council попросила Олену Зеленську допомогти президентові і "зробити більше, ніж її попередниці"

Редакторка рубрики UkraineAlert на Atlantic Council Мелінда Херінг звернулася з відкритим листом до дружини президента України Олени Зеленської, в якому вона попросила вплинути на нього в актуальних для країни питаннях, зокрема в питанні захисту прав журналістів і громадських активістів.

Лист опубліковано на сайті видання.

"Шановна місісс Зеленська. Я не знаю, чи варто мені вітати вас, чи висловлювати співчуття у зв'язку з серйозними змінами в житті, які ви і ваша сім'я пережили відтоді, як ваш чоловік став президентом. Попри це, я з великим інтересом стежила за вашими інтерв'ю BBC і Daily Beast", - почала своє звернення Херінг.

Вона нагадала, що в інтерв'ю Daily Beast Зеленська говорила про вбивство журналіста Павла Шеремета і жахливий напад на Катерину Гандзюк. "Як ви знаєте, тим, хто вбив Павла, це зійшло з рук, і тим, хто наказав убити Гандзюк, радше за все, теж зійде. Активісти в регіонах України особливо уразливі", - зазначила редакторка.

Херінг підкреслила, що Зеленський неодноразово заявляв, що хоче творити історію, і попросила першу леді України допомогти йому в цьому і "зробити більше, ніж зробили її попередниці".

"Ваш чоловік каже, що хоче творити історію. Я вірю йому на слово, але багато хто - ні, або хочуть, щоб він зазнав невдачі ... Ніхто не думає, що ви підете далі банальних розмов про дітей, освіту та виступів у школах і дитячих будинках. Здивуйте нас. Зробіть права журналістів і активістів своїм пріоритетом. Українці люблять і поважають вас. Використовуйте своє слово і голос", - ідеться в листі.

Окремо Херінг звернула увагу, що в оточенні президента України немає жінок.

"У вашого чоловіка немає жінок в оточенні. Я опитала всіх у Києві, і мені відповіли, що ви - його найважливіший радник. Однак вас немає на фото з ним і його командою, ці візуальні ефекти мають значення... Будь ласка, натисніть на нього, щоб він призначив кількох жінок", - пише Херінг.

"Ви можете вважати це дурною західною традицією, але дослідження показують, що організації працюють краще, коли щонайменше третина команди - жінки. І, будь ласка, нагадайте йому говорити з повагою, коли йдеться про українських жінок. Вони - неймовірна сила, але вони не є брендом і нікому не належать", - додала редакторка.

Вона також зазначила, що чекає на Олену Зеленську в Вашингтоні, де хотіла б особисто зустрітися і взяти у неї інтерв'ю.

"Я сподіваюся, що ви одягнете одяг українських дизайнерів і піднімете інтерес до України, і я щиро сподіваюся, що ви дасте мені і моїм колегам інтерв'ю. Ми хочемо дізнатися про вас і дізнатися більше про ваше бачення майбутнього", - резюмувала Херінг.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп назвав Зеленського "дуже раціональним хлопцем". На початку червня президент України отримав від Трампа запрошення відвідати Вашингтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram