ГоловнаПолітика

ГПУ просить відсторонити від посади голову Окружного адмінсуду і ще двох суддів

Причина відсторонення - "притягнення до кримінальної відповідальності".

ГПУ просить відсторонити від посади голову Окружного адмінсуду і ще двох суддів
Судья Павел Вовк
Фото: oask.gov.ua

Генеральна прокуратура України подала до Вищої ради правосуддя клопотання про тимчасове відсторонення від посади голови Окружного адмінсуду Павла Вовка і ще двох суддів.

Причина відсторонення - "притягнення до кримінальної відповідальності", повідомляє прес-служба судової влади України на своїй сторінці у Facebook.

"До Вищої ради правосуддя надійшли клопотання заступника генерального прокурора про тимчасове відсторонення суддів Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, Ігоря Погрібніченка й судді Суворовського районного суду міста Одеси Івана Шепитки від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Розгляд зазначених клопотань призначено на 10:00 20 серпня 2019 року.

Раніше ГПУ допитала главу Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та вручила йому підозру у втручанні в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Також підозри вручили усім суддям Окружного адмінсуду Києва, яких викликали на допити у ГПУ.

Нагадаємо, Вовку і кільком суддів ОАСК інкримінують втручання в діяльність держорганів. За версією слідства, глава суду зі своїми колегами саботували кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякуванням інших й іншими методами.

"Плівки Вовка", або Про що говорять судді?

ОАСК вважає обшуки розправою, пов'язаною з особистими інтересами голови Управління спецрозслідування Сергія Горбатюка і директора НАБУ Артема Ситника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram