ГоловнаПолітика

Кличко дав свідчення НАБУ у справі про можливу пропозицію $20 млн хабара Богдану

Кримінальне провадження відкрито за зверненням мера Києва.

Кличко дав свідчення НАБУ у справі про можливу пропозицію $20 млн хабара Богдану
Фото: Макс Левин

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко 14 серпня дав свідчення у кримінальному провадженні, відкритому за його зверненням щодо можливої пропозиції деякими особами хабара у $ 20 млн керівнику Офісу президента України Андрію Богдану.

Про це Кличко розповів у себе на фейсбуці.

"Сьогодні свідчив у НАБУ у кримінальному провадженні, яке відкрили за моїм зверненням. Стосується воно публічної заяви керівника Офісу президента Андрія Богдана про нібито пропозицію йому якимись особами хабара у 20 млн дол. нібито від мого імені", - написав мер Києва.

Він підкреслив, що такі висловлювання керівника Офісу президента підлягають перевірці в рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних злочинів.

"Дивує одне: чому пан Богдан, юрист за фахом, не звернувся відразу до правоохоронних органів, а вийшов з "яскравими" заявами на прес-конференцію? Я, як і все суспільство, хочемо знати: якщо таке трапилося насправді, хто звертався, від чийого імені і з якою пропозицією? Прізвища, суми, умови і чи отримала посадова особа неправомірну вигоду. Інакше заява Андрія Богдана є брехливою і наклепницькою", - зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, Богдан пригрозив Кличкові розділити посад мера Києва і голови КМДА. Глава КМДА має реальну виконавчу владу у Києві, тоді як мер займається міськрадою і виконує представницькі функції.

30 липня Богдан заявив на прес-конференції, що йому пропонували $20 млн за те, щоб Віталій Кличко залишився главою КМДА. Столичний мер назвав заяву Богдана "підбіркою пліток і маніпулятивних домислів" і порадив йому, якщо йому дійсно пропонували хабар, - звернутися до правоохоронних органів.

1 серпня Кличко самостійно звернувся у Національне антикорупційне бюро з проханням відкрити кримінальну справу за заявою Богдана про хабарі. 

5 серпня Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливої пропозиції 20 млн доларів в якості хабара голові Офісу президента Андрію Богдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram