ГоловнаПолітика

Меркель: співпраця країн ЄС з Росією буде обмежена до виконання Мінських угод

Про це вона заявила на зустрічі з президентом Литви Гітанасом Науседою.

Меркель: співпраця країн ЄС з Росією буде обмежена до виконання Мінських угод
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що до реалізації Мінських угод співпраця з Росією у країн Європейського Союзу не буде можливою повною мірою.

Про це вона сказала журналістам у Берліні, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мінські домовленості необхідно реалізувати ... доти, доки вони не будуть реалізовані, можливості для співпраці у нас будуть зовсім не тими, якими ми б хотіли", - сказала Меркель на спільній пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою.

За словами канцлера, це питання сторони обговорювали на переговорах у середу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський пропонував президентові РФ Володимиру Путіну зустрітися в Мінську за участю Дональда Трампа, Терези Мей, Анґели Меркель і Еммануеля Макрона.

Раніше секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що нова влада має намір повністю реалізувати Мінські домовленості. Комплекс заходів для виконання Мінських угод складається з 13 пунктів, але за чотири роки не було виконано жодного з них. Влада України за Петра Порошенка наполягала, що реалізація політичних пунктів угод неможлива, поки на Донбасі йдуть бойові дії. Однак, на думку Данилюка, "стояти й упиратися чолом не можна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram