ГоловнаПолітика

Луценко назвав Горбатюка дементором

Генпрокурор відповів на звинувачений свого підлеглого.

Луценко назвав Горбатюка дементором

Генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв'ю "Цензору" розповів про складні стосунки з начальником Управління спецрозслідувань Сергієм Горбатюком, який веде справи Майдану.

"Я не відразу був проти нього, спочатку багато місяців я провів у цьому кабінеті, намагаючись отримати від нього відповідь, як триває слідство. Для мене він - дементор, він випиває з мене всю енергію, по 30, 40, 60 хвилин тут він випивав з мене всю енергію на день. Від нього неможливо отримати план, як і куди рухається слідство. Коли ми отримаємо результат", - розповів Луценко.

Генпрокурор стверджує, що підтримував роботу управління.

"Ніхто, включаючи Горбатюка, не може заперечувати, що я вирішував усі поставлені завдання - треба купити новий мікроскоп, значить, ми купували мікроскоп, треба було більше комп'ютерної техніки - він її отримав, треба більше людей - він їх отримав", - зазначив генпрокурор.

За його словами, незважаючи на це, Горбатюк виходив до преси і викладав свою версію картинки, що йому заважають. "Те, що він на мене подає заяви в НАБУ, я вже на це не звертаю уваги. Якщо генпрокурор змінює людину в групі Горбатюка - це злочин. Якщо не змінює, але хоче отримати інформацію, то це теж злочин, він не має права доступу до матеріалів", - зазначив Луценко.

Відповідаючи на звинувачення Горбатюка в тому, що ГПУ руйнує механізм розслідування справ Майдану шляхом кадрової реорганізації, Луценко заявив, що про такі кадрові зміни просив сам Горбатюк, і показав відповідні документи.

Нагадаємо, що керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк з літа 2014 року очолює розслідування справ, пов'язаних з Революцією гідності. Відтоді він є постійним об'єктом критики. Особливо погані відносини в Горбатюка склалися з чинним генпрокурором Юрієм Луценком, який неодноразово критикував свого підлеглого, публічно шпетив його і навіть забрав у нього справи проти Віктора Януковича, Сергія Арбузова, Віталія Захарченка та Віктора Пшонки.

11 липня 2018 року Юрій Луценко ліквідував Департамент спеціальних розслідувань, який очолював Сергій Горбатюк, і створив натомість Управління спеціальних розслідувань у складі колишнього Департаменту процесуального керівництва у кримінальних справах, знизивши таким чином статус Горбатюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram