ГоловнаПолітика

Чернігівський суд визнав недійсними результати опитування в будинку престарілих 210-го округу

Суд встановив, що серед результатів голосування більш ніж 5% можуть бути сфальсифіковані.

Чернігівський суд визнав недійсними результати опитування в будинку престарілих 210-го округу
Фото: EPA/UPG

Суд зобов'язав окружну виборчу комісію 210-го округу в Чернігівській області визнати недійсними результати голосування на одній з дільниць. Про це повідомляє прес-служба суду.

Чернігівський окружний адмінсуд так задовольнив позов кандидата в депутати Бориса Приходька. Із заяви Приходька випливає, що в день голосування на дільниці №740243, розташованій в геріатричному пансіонаті, члени комісії робили записи про видачу бюлетенів, але не видавали їх виборцям. Крім того, у список виборців нібито були занесені особи, які померли в 2018-2019 роках.

Приходько клопотав про повторний підрахунок голосів на цій дільниці та дослідженні списків, що дозволило б визнати голосування недійсним, проте ОВК цього не зробила.

З протоколу окружкому з позначкою "Уточнений" від 6 серпня випливає, що сумарна кількість виборців, які отримали бюлетені для голосування на зазначеній виборчій дільниці, становить 181, але виявлено 10 фактів незаконного голосування, що становить понад 5% від кількості виборців, які отримали тут бюлетені.

Суд постановив визнати недійсними результати голосування на цій дільниці.

Нагадаємо, за результатами підрахунку голосів в окрузі №210 переміг самовисуванець Сергій Коровченко, на другому місці - інший самовисуванець Борис Приходько. Різниця між ними становила всього 101 голос.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram