ГоловнаПолітика

На Харківщині у нас найкращі партнери, - делегація посольства США

У співпраці Харківської області та США останніми роками спостерігається позитивна динаміка.

На Харківщині у нас найкращі партнери, - делегація посольства США
Фото: kharkivoda.gov.ua

Глава Харківської обласної державної адміністрації (ОДА) Юлія Світлична зустрілася з директором відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Стефані Холмс. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Зустріч відбулася в Харкові. Зі Стефані Холмс керівник області обговорила спільні проєкти, що реалізуються в правоохоронній сфері, сферах безпеки та антикорупційної діяльності.

У співпраці Харківської області та США останніми роками спостерігається позитивна динаміка. Зокрема, за минулий рік зовнішньоторговельний обіг Харківщини з США зріс більш ніж на 14%, зокрема на 23% зросли експортні постачання харківських підприємств у цю країну.

"США приділяють велику увагу Харківській області, сходу України та проєктам, які ми реалізуємо. Мені дуже приємно, що наша співпраця тільки зміцнюється і розширюється", - сказала Світлична.

Вона нагадала, що саме за підтримки США в області створено Регіональний центр адміністративних і соціальних послуг, який демонструє високу ефективність і має великий попит у жителів регіону. Також у області є Меморандум про взаєморозуміння з посольством США, підписаний в 2016 році, і план спільних дій, спрямованих на боротьбу з корупцією.

Своєю чергою, директор відділу з правоохоронних питань посольства Стефані Холмс зазначила: "Мені дуже приємно бути тут, на Харківщині, тому що тут у нас є найкращі партнери, особливо в правоохоронній сфері. Я думаю, що це починається з губернатора - з підтримки і співпраці з губернатором. Наші партнери в Харківській області можуть і надалі розраховувати на нашу підтримку і розширення співпраці".

Разом з посольством США на сьогодні вдалося реалізувати низку амбітних великих проєктів, зокрема тих, схожих на які немає більше ніде в Україні. За словами голови області, за цей час реалізовано проєкти як у сфері боротьби з корупцією, так і фінансування мінігрантів для розвитку малого і середнього підприємництва, промисловості області, а також підтримки агропромислової сфери та науки. Нещодавно відкрився бізнес-інкубатор.

Під час зустрічі Юлія Світлична та Стефані Холмс зосередилися на питаннях співпраці та реалізації проєктів у сфері безпеки, обговорили перебіг реформ у правоохоронних органах, роботу патрульної поліції та запуск проєкту "Поліцейський офіцер громади".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram