ГоловнаПолітика

Шести фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" суд у РФ продовжив арешт до листопада

Фігуранти "справи Хізб ут-Тахрір" були затримані ще у березні.

Шести фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" суд у РФ продовжив арешт до листопада
Фото: .facebook.com/crimeansolidarity

Суд у російському Ростові-на-Дону продовжив арешт до 15 листопада шістьом фігурантам "сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір".

Про це інформує "Кримська солідарність".

"12 серпня 2019 року відбулося судове засідання у "справі Хізб ут-Тахрір" (друга сімферопольська група) щодо Османа Аріфмеметова, Владлена Абдулкадирова, Сервета Газієва, Рустема Шейхалієва, Фархода Базарова, Біляла Аділова", - йдеться у повідомленні правозахисної групи у Facebook.

Суд постановив задовольнити клопотання слідства і залишити підсудних під вартою до 15 листопада 2019 року.

Раніше окупаційний суд Сімферополя продовжив арешт ще затриманим так званої "другої сімферопольської групи".

Нагадаємо, 27 березня 2019 року російські силовики провели у Криму масові обшуки у будинках кримських татар і затримали 25 осіб. 23 кримчан вивезли у Росію, один утримується у СІЗО Сімферополя, ще один - Едем Яячиков - зник, його місцезнаходження невідоме з 27 березня.

Трьох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" відправили до психіатричної лікарні, - адвокат

Верховний суд Росії заборонив мусульманську організацію "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році й включив у список об'єднань, названих "терористичними". Захисники заарештованих і засуджених у цій справі вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокати відзначають, що переслідувані у цій справі російськими правоохоронними органами - переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці й кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram