ГоловнаПолітика

Зеленський наказав звільнити начальників поліції в "бурштинових" районах України

Чистка торкнеться трьох областей.

Зеленський наказав звільнити начальників поліції в "бурштинових" районах України
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський наказав голові Національної поліції Сергію Князєву звільнити начальників поліції в дев'яти районах на півночі України, де незаконно видобувають бурштин.

Про це він сказав на нараді в Олевську.

Звільняти будуть начальників поліції в Олевському і Овруцькому районах Житомирської області; Рокитнівському, Дубровицькому, Володимирецькому, Зарічненському та Сарненському районах Рівненської області; Ратнівському та Любешівському районах Волинської області.

"Керівників райвідділів, будь ласка, звільніть, вони не допомагають країні. А потім ми розберемося, хто в схемі, а хто ні. А пану Баканову - міняйте голів СБУ в трьох областях: Рівненська, Волинська та Житомирська", - сказав Зеленський.

Заступник голови Офісу президента Олексій Гончарук, своєю чергою, сказав, що все керівництво правоохоронних органів у цих районах, радше за все, було пов'язане з нелегальним видобутком бурштину.

"У всіх цих районах правоохоронні органи працювали заодно, в тому числі з бандитами. Морди, Пірати - вони ж добре відомі, можна в інтернет зайти і почитати. А ми можемо вдавати, що не помічаємо цього, не знаємо, з ким вони пов'язані", - сказав він.

"Бурштин - дуже яскравий приклад того, чому ми такі бідні. У нас другі в світі поклади найкращого каменю. Могли б заробляти як держава мільярди доларів. А що натомість? Варварськими методами, помпами виймаємо з землі 20 відсотків каменю, 80 залишається. Після цього всі женемо на біржу, де осідає 70+ відсотків прибутку. В результаті маємо менш ніж 30 відсотків прибутку менше ніж від 20 відсотків каменю", - додав Гончарук.

Нагадаємо, через ситуацію з бурштином також планують звільнити всю верхівку Житомирської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram