ГоловнаПолітика

У РНБО визначилися з моделлю реформування "Укроборонпрому"

Досягнуто згоди щодо питання всебічного аудиту концерну.

У РНБО визначилися з моделлю реформування "Укроборонпрому"
Фото: пресс-служба СНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк провів координаційну нараду з питань реформування ВПК, в якій взяли участь члени наглядової ради ДК "Укроборонпром", гендиректор концерну, радники секретаря РНБО і співробітники апарату РНБО.

У нараді взяли участь старший радник США з питань військово-промислового комплексу України Дональд Вінтер, тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, співробітники американського посольства і оборонних відомств, повідомляє прес-служба РНБО.

"За підсумками наради було ухвалено рішення про державний орган, який повинен виконувати функцію акціонера ДК "Укроборонпром", про структуру і принципи формування та роботи наглядової ради, побудову маркетингової стратегії і системи продажів у ДК "Укроборонпром", - йдеться в повідомленні.

Крім того, учасники наради досягли згоди щодо питання проведення всебічного аудиту концерну.

"Укроборонпром" має стати прикладом ефективної системи управління державною компанією. Враховуючи специфіку, це має бути бізнес з чіткою основною місією - забезпечення українських військових всім необхідним", - наголосив Данилюк.

Зазначається, що секретар РНБО подякував Дональду Вінтеру і уряду США за надання кваліфікованої експертної допомоги у реформуванні ВПК України.

Нагадаємо, що в лютому в Україні виник скандал навколо "Укроборонпрому" у зв'язку з журналістським розслідуванням про корупцію в оборонній сфері.

Після цього група депутатів Верховної Ради на чолі з Сергієм Пашинським зареєструвала законопроект №10248 про ліквідацію державного концерну "Укроборонпром". Законопроект передбачає підпорядкування підприємств - учасників концерну центральному органу виконавчої влади. Також в тексті прописана особлива процедура ліквідації підприємств сфери оборонної промисловості.

У квітні цю ідею підтримав і заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос.

На початку липня секретар РНБО Олександр Данилюк в інтерв'ю LB.ua сказав, що ліквідація "Укроборонпрому" знята з порядку денного. Він має намір "серйозно зайнятися" реформуванням "Укроборонпрому", але як концерн його буде збережено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram