ГоловнаПолітика

Голова КДКА Києва Орлов пояснив, навіщо посилили вимоги до адвокатів

Адвокатів хочуть змусити вчитися.

Голова КДКА Києва Орлов пояснив, навіщо посилили вимоги до адвокатів
Фото: unian.net

 З 1 липня нові правила підвищення кваліфікації адвокатів набули чинності остаточно і стали обов'язковими для всіх, хто хоче бути частиною адвокатського співтовариства. Цими правилами посилили вимоги для всіх причетних до адвокатури діючих адвокатів, новачків у професії, операторів підвищення кваліфікації (лекторів, експертів права, охочих проводити навчання). Про це Ігор Орлов, голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Києва, написав у своєму блозі на Korrespondent.net, повідомляє УНІАН.

"Прохідний бар'єр входу в професію підвищили не просто так. Так ми рухаємося до міжнародних стандартів life-time learning, прийнятих у юридичних професіях у всьому світі. Іншими словами, впроваджуємо обов'язкову практику постійного і безперервного навчання та вдосконалення професійних навичок протягом усієї адвокатської кар'єри", - прокоментував він.

Він також зазначив, що сьогодні адвокатам доводиться працювати в умовах постійно мінливого законодавства, судової реформи, і їх здатність швидко підлаштовуватися під ці умови визначає і якість наданих правових послуг населенню, і успіх кар'єри самого адвоката. Орлов також пояснив, у чому суть нововведень. Так, наприклад, адвокатам-початківцям в перші три роки своєї практики доведеться відвідувати щонайменше 16 годин занять щорічно. За кожне заняття їм будуть нараховувати по 1 балу. Отже, річна норма – 16 кваліфікаційних балів. Адвокатам зі стажем необхідно набирати по 10 балів на рік, ця норма залишилася незмінною.

Нові Правила також посилили вимоги і для тих, хто тільки входить у професію. Крім іспиту, який приймає Кваліфікаційно-дисциплінарна палата адвокатів регіону, кандидати повинні отримати базовий практичний досвід під час стажування. Процес входження в адвокатську професію передбачає адаптаційний курс для стажистів, складається із 7 модулів з окремих тем. Правила вводять єдиний стандарт викладання і встановлюють більш жорсткі вимоги до операторів з професійного навчання адвокатів.

1 липня 2019 року сторонні лектори позбавлені права видавати сертифікати про підвищення кваліфікації адвокатів. Повноваження керувати і координувати процес покладені на Центр акредитації Вищої школи адвокатури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram