ГоловнаПолітика

Суд у Криму продовжив арешт кримськотатарському активісту Бекірову

Тяжко хворого чоловіка залишили в СІЗО.

Суд у Криму продовжив арешт кримськотатарському активісту Бекірову
Эдем Бекиров
Фото: krymr.com

Підконтрольний Росії верховний суд Криму 8 серпня продовжив термін утримання в СІЗО кримськотатарському активісту Едему Бекірову до 11 жовтня.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Захисники пана Бекірова надали всі необхідні для зміни запобіжного заходу на домашній арешт документи (за станом здоров'я, наявність житла на території Криму). Однак утримання під вартою вперто продовжують, не забезпечивши тяжко хворій людині відповідний медичний догляд і не допускаючи незалежних лікарів", - йдеться у фейсбуці Денісової.

15 серпня цей самий суд повинен вирішити, де розглядатимуть справу Бекірова - в Сімферополі чи Красноперекопську.

"Етапування в Красноперекопськ Едем Бекіров зі своїм станом здоров'я (I група інвалідності, критичний рівень цукру в крові, гіпертонія, запалення підшлункової, нестерпний біль у спині, трофічна виразка на лівій нозі) може не витримати. Він уже заявив про оголошення голодування, якщо рішення про його переміщення в ізолятор тимчасового утримання Красноперекопська буде прийнято", - повідомила Денісова.

11 червня 2019 року Європейський суд з прав людини зобов'язав окупаційну владу Криму перевести політв'язня Бекірова в лікарню, але окупаційна влада Криму обмежилася переведенням його в медчастину СІЗО.

Нагадаємо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в'їзді в Крим 12 грудня 2018 року. Він прямував до Криму відвідати 78-річну матір і родичів, але був заарештований за звинуваченням у зберіганні і передачі вибухових речовин і боєприпасів. Активісту закидають поширення і транспортування понад 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.

Бекіров неодноразово заявляв про свою невинність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram