ГоловнаПолітика

Топменеджер "Укртранснафти", якого судили у справі про тиск на Абромавичуса, уникнув вироку

Пасішника звільнено від кримінальної відповідальності через закінчення строків давності.

Топменеджер "Укртранснафти", якого судили у справі про тиск на Абромавичуса, уникнув вироку
Андрей Пасишник
Фото: 24 Канал

Солом'янський районний суд Києва звільнив від кримінальної відповідальності першого заступника гендиректора "Укртранснафти" Андрія Пасішника, якого звинувачували в незаконному впливі на ексміністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

"Сьогодні суд задовольнив наше клопотання і звільнив Пасішника від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності", - розповів адвокат підсудного Іван Владінов.

Справу проти Пасішника закрили.

Повний текст судового рішення буде оголошено 14 серпня.

Нагадаємо, що справу Пасішника за ч.1 ст.344 КК України (втручання в діяльність державного діяча) розслідувало Національне антикорупційне бюро.

Пасішнику інкримінували незаконний вплив на Абромавичуса. За версією слідства, на початку 2016 року Пасішник на посаді топменеджера "Нафтогазу" домагався посади заступника міністра економічного розвитку. Через цю ситуацію Абромавичус подав у відставку.

Після цього міністр звинуватив одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка в спробі підім'яти під себе відомство, призначивши підконтрольного заступника міністра. Ним, за версією Абромавичуса, був виконавчий директор "Нафтогазу" Пасішник.

Сам Пасішник заявив, що дійсно пропонував свою кандидатуру на посаду заступника міністра економіки, але йому відмовили.

НАБУ не знайшло підтверджень того, що Кононенко незаконно тиснув на Абромавичуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram