ГоловнаПолітика

Кличко звернеться до Конституційного Суду в разі розподілу посад мера і голови КМДА

"Я буду боротися".

Кличко звернеться до Конституційного Суду в разі розподілу посад мера і голови КМДА
Фото: Макс Левин

Мер Києва Віталій Кличко має намір звернутися до Конституційного Суду з приводу розподілу посад мера Києва і голови КМДА. Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

Однією з причин, чому Зеленський пішов на такий крок, на його думку, є недостатня поінформованість у цьому питанні.

"Він [Зеленський] озвучував інформацію, яку давали йому юристи. У тому числі Богдан, як я розумію. Інформацію про те, що при новому президенті всі голови ОДА повинні написати заяви, після чого голова держави вже вирішить - перепризначити їх чи поставити нових. Свої ж аргументи я наводив, виходячи із закону «Про столицю» і рішення Конституційного Суду. Наскільки я розумію, у президента не було можливості самостійно вивчити ці юридичні документи", - розповів Кличко про зустріч із Зеленським.

При цьому він зазначив, що буде звертатися до Конституційного Суду, якщо розподіл усе-таки відбудеться.

"Ще буду звертатися до депутатів: щоб був доведений до кінця процес, розпочатий 2014 року, коли були створені, але не запрацювали виконкоми. Виконкоми - це демократичний механізм управління. Словом, я буду боротися. Упевнений: пропонований новою командою дуалізм влади на користь місту не піде. Таке буде нерозумно виглядати - і в очах громадян, і перед нашими західними партнерами. А головне - не буде ефективним. Особливо, якщо пам'ятати, як багато у нас викликів, пов'язаних із забезпеченням життєдіяльності столиці: підготовка до опалювального сезону, наприклад, до навчального року і т.д.", - резюмував Кличко.

Нагадаємо, на початку липня з'явилася інформація про те, що Офіс президента має намір розділити посади мера Києва і голови КМДА і звільнити Віталія Кличка з останньої. Після чого Андрій Богдан заявив про пропозицію йому $20 млн хабара за те, щоб Кличко на цій посади залишився. Мер Києва ініціював відкриття кримінальної справи за фактом підкупу Богдана, тепер НАБУ викликає обох на допит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram