ГоловнаПолітика

Кличко: центральна влада планує закрити бюджетні дірки за рахунок муніципалітетів

"У регіони надсилають «парашутистів» із Києва".

Кличко: центральна влада планує закрити бюджетні дірки за рахунок муніципалітетів
Фото: Макс Левин

Дії нинішньої влади щодо регіонів свідчать про згортання реформи децентралізації і бажання центру взяти все під свій контроль. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Я спілкуюся з усіма мерами, і от зараз іде інформація з центру про намір скоротити бюджетні кошти, що надходять на місцеві органи влади. Ба більше... Децентралізація була одним з головних політичних трендів останніх років. Що ми спостерігаємо сьогодні? Не продовження реформи децентралізації, ні, навпаки - спроби влади централізувати все по максимуму", - зазначив Кличко.

Зокрема, йдеться про такі великі обласні центри, як Київ, Харків, Запоріжжя, Дніпро.

Крім того, за відомостями столичного мера, бюджетні діри теж збираються закривати за рахунок регіонів.

"У регіони надсилають «парашутистів» з Києва. Ба більше, є інформація, що бюджетні діри - які є перед початком опалювального сезону - планують закривати за рахунок муніципалітетів. Про це зараз говорять усі мери", - розповів Кличко.

Нагадаємо, раніше в команді президента Зеленського заявляли про намір продовжити децентралізацію і провести адміністративну реформу через укрупнення районів і введення інституту префектів. Про це в інтерв'ю LB.ua розповів голова штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram