ГоловнаПолітика

НАБУ планує провести очну ставку між Порошенком і ексдепутатом Крючковим

Ексголова "Енергомережі" і колишній депутат Крючков є ключовим свідком у справі про корупцію в енергетиці.

НАБУ планує провести очну ставку між Порошенком і ексдепутатом Крючковим
Фото: Макс Левин

Національне антикорупційне бюро має намір провести очну ставку між колишнім депутатом, ексголовою правління "Енергомережі" Дмитром Крючковим і колишнім президентом Петром Порошенком. Про це повідомив адвокат Крючкова Олександр Лисак в інтерв'ю агентству "Українські новини".

Лисак повідомив, що в майбутньому буде проведено очну ставку з Порошенком, а також ексголовою НКРЕКП Дмитром Вовком, ексголовою Адміністрації президента Ігорем Райніним, депутатом Ради Андрієм Павелком і низкою інших осіб, у тому числі з головами облдержадміністрацій.

Крючков, своєю чергою, додав, що терміни проведення очних ставок невідомі, але за усними повідомленнями слідчого вони пройдуть уже в серпні.

Нагадаємо, раніше НАБУ провело очну ставку між Крючковим і першим заступником голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігорем Кононенком.

Захист Порошенка просить Генпрокуратуру порушити справу проти ексдепутата Ради Крючкова за підозрою в свідомо неправдивому повідомленні про злочин.

22 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала розслідувати можливу причетність Порошенка до корупції в енергогенеруючій компанії "Центренерго".

Крючков є фігурантом у справі про присвоєння 346 млн гривень "Запоріжжяобленерго", в якому більш ніж 60% акцій належить державі. У липні 2016-го Крючкова оголосили в розшук. Розслідування триває з грудня 2015 року. У скоєнні злочину слідство підозрює двох осіб.

Раніше журналісти "Схем" оприлюднили розслідування, в якому стверджують, що Кононенко причетний до корупційних схем у сфері енергетики. Депутат заявив, що подасть на журналістів до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram