ГоловнаПолітика

В ЄС закликали Росію вплинути на сепаратистів для припинення вогню на Донбасі

"Ми наголошуємо на важливості активізації переговорних зусиль, спрямованих на стале і мирне врегулювання конфлікту".

В ЄС закликали Росію вплинути на сепаратистів для припинення вогню на Донбасі
Фото: ТСН

В Європейському Союзі знову заявили, що очікують від Росії використання свого впливу на сепаратистів на Донбасі з метою негайного припинення бойових дій, а також відзначили важливість активізації переговорних зусиль для мирного врегулювання конфлікту.

Відповідний коментар європейської сторони було поширено в середу в Брюсселі у зв'язку з інтенсивними бойовими діями під Павлополем Донецької області, які призвели до загибелі чотирьох українських військовослужбовців.

Такі дії сепаратистів представник ЄС назвав "грубим порушенням погодженого припинення вогню, яке також ставить цивільних жителів під великий ризик", передає Інтерфакс-Україна.

Він наголосив, що повне дотримання режиму припинення вогню є вирішальним кроком на шляху до повного виконання Мінських угод, що є основою для мирного та сталого врегулювання конфлікту, поважаючи суверенітет і територіальну цілісність України.

"Ми очікуємо, що Російська Федерація повною мірою використає свій значний вплив на сепаратистів, яких вона підтримує, для того, щоб негайно припинити бойові дії", - заявили в ЄС.

Водночас представник ЄС констатував, що в Брюсселі відомо про заклик президента Володимира Зеленського до зустрічі в Нормандському форматі на рівні глав держав. "Ми наголошуємо на важливості активізації переговорних зусиль, спрямованих на стале і мирне врегулювання конфлікту. У зв'язку з цим ми знову підтверджуємо нашу повну підтримку зусиль в нормандському форматі, ОБСЄ та Тристоронньої контактної групи", - зазначили в ЄС.

Нагадаємо, 7 серпня з ініціативи Володимира Зеленського у зв'язку з загибеллю чотирьох українських військових біля Павлополя відбулася телефонна розмова з президентом РФ Володимиром Путіним. Президент України заявив, що попросив Путіна "вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивство наших людей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram