ГоловнаПолітика

В Анкарі хвилиною мовчання вшанували пам'ять чотирьох українських військових, які загинули на Донбасі 6 серпня

Президент Туреччини висловив співчуття українському народу.

В Анкарі хвилиною мовчання вшанували пам'ять чотирьох українських військових, які загинули на Донбасі 6 серпня
Фото: пресс-служба президента

Президенти України Володимир Зеленський і Туреччини Раджеп Таїп Ердоган хвилиною мовчання вшанували пам'ять чотирьох українських військових, загиблих 6 серпня на Донбасі в результаті обстрілу з боку проросійських бойовиків.

Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

"Я думаю, що ви всі будете не проти, вчора у нас четверо наших хлопців, молодих людей, всі молодші за мене, які вчора не повернулися живими, вони загинули, я думаю, що було б справедливо, якщо б ми зараз вшанували хвилиною мовчання наших загиблих", - сказав Володимир Зеленський.

Він нагадав, що у зв'язку з цими подіями сьогодні багато часу було приділено переговорам щодо війни на Донбасі та реалізації Мінських домовленостей.

Присутні в залі представники делегацій двох країн і журналісти відгукнулися на пропозицію Володимира Зеленського та вшанували пам'ять українських військових хвилиною мовчання.

Президент Туреччини висловив співчуття українському народу.

Нагадаємо, вранці 6 серпня російські бойовики відкрили вогонь з ручного протитанкового гранатомета по військових 36-ї бригади морської піхоти, які займалися обладнанням позицій взводно-опорного пункту. В результаті обстрілу загинули чотири людини.

Президент Володимир Зеленський назвав цю подію завершенням "хлібного" перемир'я, оголошеного з 21 липня, і наступного ранку зв'язався з президентом Росії. Той заявив, що для деескалації конфлікту потрібен особливий статус для "ДНР" і "ЛНР".

Пізніше у телефонній розмові з президентом Франції Володимир Зеленський закликав лідерів країн Нормандської четвірки терміново зібратися для збереження мирного процесу, узгодження наступних кроків, спрямованих на остаточне вирішення конфлікту. Макрон сказав, що має намір зв'язатися з Путіним і Ангелою Меркель, щоб узгодити цю ініціативу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram