ГоловнаПолітика

У ДБР придумали, як покласти край тортурам під час допитів

У відомстві прийняли відповідну інструкцію.

У ДБР придумали, як покласти край тортурам під час допитів
Фото: argumentua.com

Державне бюро розслідувань розробило Інструкцію, що визначає чіткий і зрозумілий механізм дій у випадку, якщо хтось зазнав фізичного і морального тиску з боку правоохоронців.

Перший проєкт документа з'явився ще рік тому, зараз почався етап активного обговорення його положень з усіма державними, правоохоронними і громадськими органами, які будуть брати участь у подальшій реалізації. Про це розповіла перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко у своєму пості у Facebook, пише УНІАН. 

Інструкція визначає механізм взаємодії всіх правоохоронних органів, установ МОЗ, омбудсмена, представників суддівського та адвокатського самоврядування та інших державних органів з метою протидії тортурам. "Прийняття цієї Інструкції – надзвичайно важливий крок на шляху захисту прав людини, так як вона покликана стати потужним інструментом моніторингу та контролю за фактами, що мають ознаки катування", - написала вона.

Варченко також зазначила, що Інструкція буде не просто методичкою, а зрозумілим і практичним документом, яким будуть користуватися судді, адвокати, правоохоронці, медики та потерпілі. За її словами, комплексна протидія тортурам – один із базових пріоритетів ДБР сьогодні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram