ГоловнаПолітика

Завдання України - зробити потенційні втрати агресора такими, щоб саме рішення про агресію не могло з'явитися, - експерт

Україна не може протидіяти повномасштабному вторгненню Росії.

Завдання України - зробити потенційні втрати агресора такими, щоб саме рішення про агресію не могло з'явитися, - експерт
Алексей Гридин
Фото: Макс Левин

Україна не може протидіяти повномасштабному вторгненню Росії, але ми можемо протиставити такі умови, що оцінка можливих втрат з боку агресора призведе до неможливості прийняти таке рішення. І це - основне завдання оборонної політики України. Про це під час круглого столу в Інституті Горшеніна заявив Олексій Гридін, керівник Центру з питань публічного управління та адміністрування «КУБ», член правління Українського інституту досліджень безпеки (УІБД).

"Відповідно, всі доктрини і програми повинні виходити саме з цього: що повинна зробити Україна, які кроки, які ресурси і куди направити, щоб саме рішення втягнути нас у повномасштабний конфлікт виявилося неможливим", - зазначив експерт.

Круглий стіл "Ключові військові виклики для України і можливості реагування держави" відбувся 7 серпня 2019 в Києві, в Інституті Горшеніна. Організатори круглого столу - Інститут Горшеніна, Український інститут досліджень безпеки (УІБД).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram