ГоловнаПолітика

Учорашня загибель військових на Донбасі - виклик для нової влади, - експерт

Україна змушена готуватися до війни, і єдине, що може зупинити агресію, - ставка на новітні технології, створення цифрової, автоматизовано керованої професійної армії.

Учорашня загибель військових на Донбасі - виклик для нової влади, - експерт
Фото: Макс Левин

Великі втрати, яких днями зазнали Збройні сили України на Донбасі - це величезний виклик нової влади, заявив під час круглого столу в Інституті Горшеніна Валентин Бадрак, директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння (ЦДАКР), член правління Українського інституту досліджень безпеки (УІБД).

"Днями були великі втрати. На наш погляд, це величезний виклик сьогоднішній владі. Бо якщо ми будемо мати такі втрати людей на фронті постійно, це може роз'єднати наше суспільство", - заявив експерт.

Україна змушена готуватися до війни, тому що вона хоче миру, констатував Валентин Бадрак.

"Ми наполягаємо на тому, що Україна повинна почати по-іншому дивитися на зовнішній вигляд свого війська, кардинально переглянути вигляд українських Збройних сил. Зробити ставки на нові технології. Адже маючи дефіцит ресурсів, дефіцит державного оборонного замовлення, з огляду на переозброєння інших країн, ми не маємо жодного шансу вступити в лінійну війну п'ятого покоління і вийти переможцем. Тому нам треба шукати інші парадигми, які можуть бути пов'язані з новими технологіями, зі створенням нової цифрової, автоматизовано керованої професійної армії. Саме це може змусити Кремль відмовитися від зовнішньої агресії", - заявив член правління Українського інституту досліджень безпеки (УІБД).

Нагадаємо, вчора під час скоєного проросійськими бойовиками обстрілу поблизу населених пунктів Богданівка і Павлопіль загинули четверо українських військовослужбовців.

Круглий стіл "Ключові військові виклики для України і можливості реагування держави" відбувся 7 серпня 2019 року у Києві, в Інституті Горшеніна. Організатори круглого столу – Інститут Горшеніна, Український інститут безпекових досліджень (УІБД).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram